Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsteråsföretagarna ger kommunens företagsklimat ny topplacering

Mönsteråsföretagarna ger kommunens företagsklimat ny topplacering

Mönsterås kommun delar förstaplaceringen i länet med Västervik när Svenskt näringsliv undersöker om företagare funderat på flytta till sin verksamhet till en kommun där företagsklimatet är bättre.

I Mönsterås kommun är det bara 7 % av företagarna som någon gång övervägt att flytta. Resultatet är klart bättre än både genomsnittet för Kalmar län som hamnar på 17 % och rikssnittet där var femte företagare någon gång funderat på ett flytta.

Mönsterås kommun har tradition av att hamna högt i undersökningar som rör just det lokala företagsklimatet. Även denna gång bekräftar undersökningen att de befintliga företagen trivs i kommunen. 

 - Näringslivsklimat är något som skapas gemensamt i hela samhället. Insikten om betydelsen av ett bra företagsklimat och livskraftiga företag måste finna hos alla. Alla som är verksamma inom vår kommun: företag, kommunanställda och medborgare kan känna stolthet över det här resultatet för vi har alla varit med och skapat det. Livskraftiga och välmående företag är motorn i samhället som ger oss kraft att utveckla välfärden, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

I undersökningen har totalt 31 000 företagare och 7 000 kommunpolitiker tyckt till om företagsklimatet i sin kommun. I Kalmar län har 1 269 företagare svarat på frågan.

Läs mer om Svenskt Näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet.

Se resultat från tidigare kvalitetsmätningar

Publicerad 2017-09-11
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier