Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås länsbäst när det gäller kvinnligt företagande

Mönsterås länsbäst när det gäller kvinnligt företagande

Mönsterås hamnar högst av länets kommuner i Företagarnas rankning av kvinnligt företagande. Det framkom när Företagarnas Thomas Mattsson och Liselotte Arvidsson presenterade Företagarnas femte undersökning om jämställdhet inom företagande. 32,8 procent av företagarna i kommunen är kvinnor, plats 18 av landets 290 kommuner. Riksgenomsnittet är 29,4 procent.

Det finns flera möjliga förklaringar till resultatet. Även om Mönsterås har en hel del tillverkande företag finns här också en entreprenörskultur, enligt Thomas Mattsson.
Det kan också konstateras att kvinnligt företagande ökar sakta men säkert i hela landet. Mattsson påpekar att Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men inte när det gäller kvinnligt företagande. För att stimulera kvinnligt företagande vill han att trygghetssystemet förenklas och förbättras. -Som företagare är det svårare att utnyttja det sociala trygghetssystemet, till exempel att stanna hemma och ta hand om sjuka barn. Eftersom kvinnor fortfarande tar mest av ansvaret hemma blir det ännu svårare för kvinnor att driva egna företag.

Länk till Företagarnas hemsida där undersökningen presenteras.

Publicerad 2012-03-09
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier