Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås kommun bäst i länet när det gäller miljö- och energiläget

Mönsterås kommun bäst i länet när det gäller miljö- och energiläget

Rankingen görs av tidningen Aktuell Hållbarhet och Mönsterås kommun hamnar där på plats 13 bland landets 290 kommuner. Tidigare i år presenterade Aktuell Hållbarhet även en ranking av Sveriges miljöbästa kommuner. Där hamnade Mönsterås kommun på plats 18. I båda rankingarna är Mönsterås etta i länet.

Den senaste rankingen handlade i huvudsak om kommunernas energiarbete. Mönsterås har under många år arbetat med energifrågorna på ett metodiskt och strukturerat sätt.

Kommunen har varje år budgeterat två till tre miljoner kronor för energieffektiviseringsåtgärder. Åtgärderna följer energikartläggningar och energianalyser för kommunens fastigheter.

Kommunen byggde tidigt solfångare för varmvatten på två av kommunens fastigheter. De senaste fem åren har tre solcellsanläggningar för elproduktion byggts.

- Vi har bland annat byggt vårt huvudbibliotek, som invigdes 2013, i  passivhusteknik vilket ger en mycket låg energiförbrukning. Även förskolan  Galaxen, som invigdes 2014, är byggd som lågenergihus, säger Thomas Nilsson, teknisk chef, i en kommentar.

Vid alla ombyggnads- och underhållsarbeten som nu genomförs i kommunen görs åtgärder för att energieffektivisera.

Närvarostyrd belysning och utbyte av ventilationsanläggningar är exempel på sådana åtgärder vars mål är att sänka energiförbrukningen.

Ytterligare kommentarer kan fås av Thomas Nilsson, teknisk chef.

Telefon: 070-661 71 70

 

 

Publicerad 2016-10-19
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier