Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås kommun bäst i Sverige på företagsservice och attityder

Mönsterås kommun bäst i Sverige på företagsservice och attityder

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen i Svenskt Näringslivs omfattande undersökning. Tillsammans med statistik från SCB över till exempel antalet nyföretagare, andel kommuninvånare som har arbete och entreprenader, ger detta en ranking över näringslivsklimatet. 

Mönsterås kommun har sedan flera år tillbaka bästa placering i Kalmar län.

Presentation av företagsklimatet i Sverige

Under fredagsmorgonen, den 14 oktober, presenterades rankingen av företagsklimatet i Sveriges kommuner för förvaltningschefer och nyckelpersoner i kommunen vid ett internt möte på kommunhuset. Rankingen släpptes i september i år.

Mer än 100 företag från Mönsterås hade svarat på enkäten från Svenskt Näringsliv som gav bilden av en kommun som inte bara har ett bra företagsklimat utan även en kommun som gör förbättringar år efter år.

Inom områden som Service till företag, Tillämpning av lagar och regler, Kommunpolitikers attityder, Kommunala tjänstemäns attityder och Sammanfattande omdöme placerar sig Mönsterås bland topp tre. Bland dessa områden är Mönsterås på första plats i Service till företag och Tjänstemäns attityder till företagande bland landets 290 kommuner.

Läs mer om Mönsterås i rankingen

Ständiga förbättringar

- Förbättringsarbeten finns, framförallt i redovisning av kommunal verksamhet på entreprenad, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Roland Åkesson (C).

Även om Mönsterås är i topp och har ett bra företagsklimat kan dialogen mellan kommun, myndighet och företagare alltid förbättras. En öppen dialog skapar ett bättre klimat som i sin tur skapar bättre förutsättningar för alla.

Se resultatet i sin helhet (öppnas i nytt fönster)

Publicerad 2016-10-14
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier