Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås i topp som miljökommun

Mönsterås i topp som miljökommun

För åttonde året i rad presenterar tidskriften Aktuell Hållbarhet en miljörankning av Sveriges kommuner. Mönsterås placerar sig åter igen i övre halvan av listan och klättrar 39 placeringar från förra året till plats 18 av 290 kommuner. Årets placering är den bästa sedan starten 2009.

Bland de varuproducerande kommunerna* och i Kalmar län hamnar Mönsterås på första plats. Hultsfred är närmaste kommunen efter Mönsterås på plats 10 i gruppen för varuproducerande kommuner.

Anders Johansson, ordförande miljönämnden, är glad och stolt över Mönsterås arbete med miljöfrågor.

"Vi är naturligtvis mycket glada och stolta över att vara högst rankade i Kalmar län. Detta är ett resultat av ett långsiktigt och målmedvetet miljöarbete i vår kommun. Vi har en fantastisk engagerad och kompetent personal vars arbete kännetecknas av drivkraften att skapa miljönytta för kommunens medborgare. Som liten kommun har vi ibland inte tillgång till de resurser och den  specialistkompetens som större kommuner har. Vi kompenserar dock mycket av detta genom närhet, smidighet och snabba beslutsvägar.

*Varuproducerande kommun, en kommun där 34 procent eller mer är sysselsatta inom tillverkning och utvinning, energi och miljö samt byggverksamhet.

Publicerad 2016-06-30
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier