Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås i topp i SKL:s servicemätning

Mönsterås i topp i SKL:s servicemätning

Kommunstyrelsen ordförande Roland Åkesson(C) framför kommunhuset

- Som kommunalråd är jag stolt och glad över att våra myndighetsutövande verksamheter  och personal gör ett fantastiskt bra jobb. Att vi nu kommer på en tionde plats i en ny Riksranking är en fin bekräftelse på att vi har ett bra näringslivsklimat. Det sporrar oss ytterligare.

Det säger kommunalrådet Roland Åkesson (C), Mönsterås, med anledning av SKL:s (Sveriges kommuner och Landstings rapport Insikt som är en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning.

Mönsterås brukar toppa Svenskt Näringslivs undersökningar angående det samlade näringslivsklimatet. I den här undersökningen har Sveriges kommuner och landsting gått ut med frågor till alla företag i kommunen som berörs av kommunens myndighetsutövning. De verksamheter som berörs är: brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd samt serveringstillstånd.

SKL har ställt frågor om: Information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet. Sammanfattningsvis hamnar Mönsterås på tionde plats i riket när företagen får säga vad de tycker om handläggningen av sina ärenden. När det gäller bygglov hamnar Mönsterås på främsta plats i riket. Alla verksamheter placerar sig inom nivån mycket nöjda.

- Undersökningen gäller företagens kontakter i dessa ärenden. Jag tror att resultatet till stor del även gäller i kontakterna med privatpersoner inom dessa verksamheter. Vår personal har samma positiva och effektiva inställning vem kunden än är. De företagare som svarat på enkäten är ju också medborgare., säger Roland Åkesson.

- Nu ska vi gå igenom rapporten med de berörda. Torsdag eftermiddag får det bli tårta till kaffet.

 

Publicerad 2011-09-07
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier