Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås hjälper Öland med vatten

Mönsterås hjälper Öland med vatten

Henrik Andersson sitter vid en vattenpost

"Självklart hjälper vi till när vi kan producera ett överskott på vatten från Emån" säger Henrik Andersson, avdelningschef Teknisk service.

Varje dag transporteras 1000 kubikmeter vatten i tankbilar från Kalmar till Öland för att säkra upp vattenförsörjningen. Under två veckor kommer leveranserna från Kalmar att upphöra på grund av ombyggnationer vid vattenverket i Kalmar.

Mönsterås kommun är en av flera kommuner i länet som från och med nästa vecka kommer att hjälpa Öland med dricksvatten. Varje dygn kommer åtta lastbilar med släp att hämta vatten i Mönsterås, vilket motsvarar cirka 300 kubikmeter.

Vattnet som ska transporteras till Öland tas från Emån, via Finsjö vattenverk, där tillgången på vatten är god. I södra kommundelen där vatten tas via Sandbäckshult är läget mer ansträngt på grund av utebliven nederbörd de senaste månaderna. Därför är det viktigt att alla hjälps åt att hushålla med vattnet.

Information om kommunens vatten och avlopp

 

Publicerad 2016-05-12
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier