Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås är länets bästa friluftskommun

Mönsterås är länets bästa friluftskommun

Aktivitetsdag

Naturvårdsverken gör varje år en undersökning om landets kommuners friluftsliv. 2014 var Mönsterås kommun bästa friluftskommunen i Kalmar län och hamnade på 54 plats totalt i Sverige. 2015 blev kommunen åter igen bäst i länet och klättrade upp till 30 plats i Sverige. Mönsterås kommun hamnar dessutom på tredje plats totalt i Sverige som Årets förbättrare 2015.

Priset delas ut av Naturvårdsverket i samarbete med Svenskt Friluftsliv och Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening.

"

Den kommun som har förbättrat sig klart mest är Heby kommun, därefter följt av Gällivare kommun och Mönsterås kommun.

"

Det som gjort att Mönsterås kommun klättrat högt i rankingen är satsningarna på det tätortsnära friluftslivet, där kommunen ständigt försöker förenkla och tydliggöra hur medborgarna kan ta sig ut och ta del av friluftslivet.

Satsningen på att ha ett utegym i anslutning till varje tätort och trygghetstänket med ny belysning i elljusspåren är även anledningar till avancemang, liksom satsningarna på fisket och tillgängligheten (gång och cykelvägar speciellt).

- Mönsterås kommun har en stor förmån geografiskt. Vi har både hav, åar, skärgård och skog som invånarna enkelt och snabbt kan ta sig till. En förmån som vi hela tiden kan förvalta och bli bättre på att ta hand om, säger Oscar Ekstam, fritidskontoret.

Naturvårdsverken skriver följande om deras undersökning:

"Kommunerna har en nyckelroll i att utveckla friluftslivet och många kommuner arbetar aktivt med friluftslivet till nytta och nöje för befolkningens välbefinnande och naturkontakt. Detta arbete vill vi stimulera. Därför genomför vi undersökningen av kommunernas friluftslivsarbete och delar ut priset till Sveriges friluftskommun och Årets förbättrare"

Läs mer om undersökningen på Naturvårdsverkets hemsida

Paddling Alsterån
Publicerad 2015-10-12
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier