Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Ministerbesök i Mönsteråsmontern

Ministerbesök i Mönsteråsmontern

Under veckan har 16 företag med anknytning till Mönsterås deltagit på norra Europas ledande underleverantörsmässa, Elmia Subcontractor i Jönköping. Mässan har 1 200 utställare från cirka 30 länder. Mässan besöks av drygt 13 000 personer.

- Att mässan är viktig är uppenbart. Enligt Elmias uppskattning grundläggs här varje år affärer för närmare 18 miljarder kronor! En av mässans styrkor är dess renodling för underleverantörer till tillverkningsindustrin. Det säger näringslivssekreteraren Thomas Svensson som samordnar Mönsteråsmontern tillsammans med Kiirsti Lindhagen. 

  - I år var det 16 företag på Elmia med Mönsteråsanknytning. Vi räknade på att dessa företag tillsammans har närmare 600 anställda och en omsättning på 800 miljoner. Det betyder mycket för vår kommun och vår region att dessa företag är aktiva och ligger i framkant när det gäller teknikutveckling och marknadsföring, säger kommunalrådet Roland Åkesson.

Bland utställande företag är summeringen av årets mässa positiv.

Under torsdagen besökte ungdomar från Mönsteråsgymnasiet mässan. Detta görs i samarbete med Tilka Trading AB. Aktiviteten är ett sätt att främja samarbetet mellan gymnasieskolan och näringslivet.
-Från företaget ser vi mycket positivt på samarbetet, säger Thomas Björklund på Tilka Trading AB.

Mässan hade också besök av näringsminister Annie Lööf (C) som pratade om underleverantörernas betydelse för Sveriges konkurrenskraft och utveckling.
 - Ministern hann även med ett besök i Mönsteråsmontern och det var uppskattat, säger Thomas Svensson.

Publicerad 2011-11-11
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier