Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » MPK (Mobila poliskontoret) har anlänt till Blomstermåla

MPK (Mobila poliskontoret) har anlänt till Blomstermåla

Mobilt polistkontor i Blomstermåla

Polisens mobila poliskontor (MPK) kommer framöver att finnas vid torget i Blomstermåla kl 14.00 – 16.30 på tisdagar under ojämna veckor.

Hans Andreasson representerade polisen i Kalmar län när de på tisdagen ställde upp det rullande poliskontoret på torget i Blomstermåla. Den mobila polisstationen kommer att finnas uppställt vid torget i Blomstermåla på tisdagar, ojämna veckor, mellan kl 14.00 – 16.30.

Tisdagens premiärbesök lockade flera personer som visade sitt intresse för verksamheten och passade på att besöka poliskontoret. I framtiden är det tänkt att kombinera polisbesöket med en polispatrull som exempelvis kan göra hastighets- och rattnykterhetskontroller. Skulle någon då misstänkas ha för hög alkoholhalt kan prover på utandningsluften göras i polisbussen vilket exakt fastställer alkoholhalten. Här kan man också lämna tips, göra anmälan om brott, lämna in hittegods, ordna med vapenlicenser, lämna in vapen med mera. Bussen är ansluten till polisens datasystem så att anmälningar kan tas upp direkt på plats.

- Vi har märkt att vårt rullande poliskontor har en påverkan på ordningsläget. Det är också viktigt med en stark kontakt mellan polisen och allmänheten, säger Hans Andreasson.

Telefon till MPK är: 070 – 510 59 10

Publicerad 2011-01-04
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier