Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Kungaparet besöker Kalmar län

Kungaparet besöker Kalmar län

Kung Carl Gustav och Drottning Silvia.

Foto: Kungahuset.se

Tisdagen den 5 mars besöker kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia Kalmar län och Mönsterås kommun.    

I år är det 40 år sedan H.M. Konungen blev Sveriges statschef. Med anledning av detta besöker kungaparet samtliga län i landet. Kungabesöket börjar i Kalmar län där landshövding Stefan Carlsson står för värdskapet.

-         Det är hedrande att kungaparet börjar sina länsbesök i vårt län. Vi har ett spännande och varierat program och vi tror att de ska bli nöjda, säger landshövdingen Stefan Carlsson.

Dagen inleds med att kungaparet anländer till Oskarshamn. Därefter åker de vidare mot Mönsterås kommun och ett besök på Strömsrums gods med start klockan 12.00. Friherre Tomas Rappe kommer där att informera om godsets verksamheter.

Vid 13-tiden åker kungaparet vidare till Kalmar kommun. Omkring klockan 16.00 promenerar kungaparet med sällskap till Kalmar domkyrka där bland annat körer och musiker framträder varefter Kungen håller ett tal till invånarna i Kalmar län. 

 

Till Strömsrums gods är allmänheten välkomna i samband med kungaparets besök tisdagen den 5 mars mellan klockan 12.00- 13.00. 

 

Publicerad 2013-03-01
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier