Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Konstgräsplanen och löparbanorna börjar ta form

Konstgräsplanen och löparbanorna börjar ta form

Det började med en konstgräsplan och tack vare smarta val av investeringar har nu hela idrottsplatsen fått en uppgradering närmast en modern idrottsanläggning. Konstgräsplanen får en spelyta på 100x60 meter och själva "konstgräsmattan" täcker en yta av 104x64 meter.
Löparbanorna runt gräsplanen har blivit av med sin rödstybb och uppgraderats med en gummidämpad allvädersbana likt den standard som finns vid dagens moderna friidrottsarenor utomhus.

Anläggningen skall vara klar för bruk i början av oktober månad och invigningen av konstgräset och löparbanorna är den 13 oktober från 12:00 till ca 15:00.

 

Konstgräsmattan läggs ut

Konstgräsmattan läggs ut

För att konstgräset skall hålla sig stående så fylls ”mattan” i med finkornig sand i botten och sedan fylls det på med SBR-granulater, dvs små (0,5 -2,5 mm) gummikorn. Gummikornen är i grund botten återvunna bildäck som är nedmalda och extra tvättade. Dessa korn, dvs granulater, är det som ger konstgräsplanen dess svikt och mer naturliga känsla mot en vanlig gräsplan. Konstgräset läggs på en väl dränerad och avvägd markbädd som gör att vatten snabbt rinner ned och från planen.

 

Anläggning av löparbanor

Anläggning av löparbanor

Den rödstybb som legat på löparbanorna har schaktats bort och nu växer en allvädersbana fram runt hela gräsplanen. Denna allvädersbana är likt konstgräsplanen uppbyggd på en väl dränerad och planavvägd markbädd. På den har det dock lagts asfalt (40mm) istället och på denna asfalt så läggs en gummibeläggning (13mm) som ger banan dess svikt, allt enligt den standard som finns vid moderna Friidrottsarenor.
Löparbanorna kommer att färgas röda med vita linjer och rundbanan ska markeras för löpning från 400m upp till 10 000m samt 4x100m staffett och 400m häck. Sedan tillkommer en bredare upploppsraka för 100m och 60m löpning. På denna raka ligger även ansatsen till längdhopp och tresteg.

Under anläggningen av konstgräsplanen och uppdateringen av Mönsterås Idrottsplats så har över ett tiotal olika firmor varit aktiva. Huvudentreprenörer är NCC för mark och VA, och för själva konstgräset svarar STX Sweden AB.
Nu under slutskedet veckorna 36 till 39 så arbetar hela 8 stycken olika företag/entreprenörer samtidigt och det från fyra olika nationaliteter; Sverige, Finland, Tyskland och Portugal.

Läs mer om Konstgräsplanen, löparbanorna och Mönsterås idrottsplats genom att klicka på denna länk.

Publicerad 2012-09-18
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier