Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Kommunfullmäktige delar ut stipendier

Kommunfullmäktige delar ut stipendier

Liselott Ankarblom representerde sin son, kulturstipendiaten Nils-Petter Ankarblom. Miljöstipendiet tilldelades Åsa Henrysson.  Längst till höger på bilden står Linda Colbrand-Johansson som utsetts till årets ungdomsledarstipendiat.

Liselott Ankarblom representerade sin son, kulturstipendiaten Nils-Petter Ankarblom. Miljöstipendiet tilldelades Åsa Henrysson. Längst till höger på bilden står Linda Colbrand-Johansson som utsetts till årets ungdomsledarstipendiat.

 

 

 

På årets sista sammanträde delade kommunfullmäktige ut tre stipendier.

 

 

 

 

 

 

 

Årets Miljöstipendium tilldelades Åsa Henrysson.
 
Motivering 
Åsa Henrysson tilldelas 2013 års miljöstipendium för sitt eldsjälsarbete med att arrangera Loppis i Blomstermåla Folkets Hus. Loppiskulturen bidrar till återanvändning och minskad konsumtion av nyproducerade varor. Detta sparar på jordens resurser. Loppisarna i Blomstermåla Folkets Hus ger invånarna inom och även utom kommunen en arena för återbruk av många bra saker som annars skulle ha slängts.

 

2013 års Kulturstipendium tilldelas tilldelas Nils-Petter Ankarblom.
 
Motivering
Nils-Petter Ankarblom spelar, producerar, arrangerar och komponerar musik och strävar ständigt efter att utvecklas. Han har tagit klivet ut i nationell och internationell karriär, men har ett ben kvar i Småland och hemkommunen Mönsterås. Nils-Petter bidrar bland annat genom olika samarbeten, konserter och egna kompositioner till att berika musiklivet i Mönsterås. Han engagerar sig i ungdomars tillgång till musik bland annat genom organisationen Lovewell. Nils-Petter är ett exempel på hur talang och hårt arbete kan leda till ett professionellt musikutövande och på så sätt ett föredöme för musikintresserade ungdomar i Mönsterås kommun.

 

Föreningsnämndens ordförande, Åke Gustavsson, gratulerade Linda Colbrand-Johansson som utsetts till årets ungdomsledare i Mönsterås kommun.

Föreningsnämndens ordförande, Åke Gustavsson, gratulerade Linda Colbrand-Johansson som utsetts till årets ungdomsledare i Mönsterås kommun.

Linda Colbrand-Johansson får 2013 års Ungdomsledarstipendium. Linda Colbrand-Johansson är styrelseledamot, ungdomsansvarig samt lagledare för D-laget flickor 10-11 år i Mönsterås handbollsklubb. Klubben har idag 220 medlemmar varav 120 är ungdomar i åldern 7-20 år.

Motivering
Linda är en medlem med långvarigt medlemskap. Hon började som spelare i handbollsklubben som tonåring på 80-talet och har varit ledare främst för yngre flickor i 15 år. Varje vecka lägger Linda både kvällar och helger på att träna och coacha ungdomar i klubben. Totalt handlar det om cirka 12 timmar per vecka som Linda jobbar med ungdomarna under säsongen. Linda har också en förmåga att skapa god stämning i kombination med en stark lag-känsla, vilket uppskattas av både spelare och klubbledning.
 
Linda Colbrand-Johansson är en bra förebild för hur en bra ungdomsledare arbetar.

Publicerad 2013-12-17
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier