Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Kommunen utökar väktarbevakningen nattetid

Kommunen utökar väktarbevakningen nattetid

Mönsterås kommun har tagit beslut om permanent väktarbevakning i kommunen nattetid, efter tydliga signaler om otrygghet både bland medborgare och kommunens nattpersonal. En extra väktarbil kommer att cirkulera i kommunen mellan klockan 22-06 varje natt.

Beslutet gäller tills vidare, och har fattats efter dialog med polisen och efter att Mönsterås kommun gjort bedömningen att polisens resurser i området inte räcker. Den senaste tidens skadegörelse har också bidragit till att situationen blivit akut.

- Det är en mycket märklig situation när en kommun får anlita ett privat bevakningsbolag för uppgifter som borde vara polisens grundläggande uppdrag. Vi har inget att invända mot hur de lokala poliserna utför sitt uppdrag men de är uppenbart underbemannade, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C).

Trygghetsfrågorna kommer inom kort att breddas ytterligare, med bland annat trygghetshöjande åtgärder såsom belysning och arbete inom skola och socialtjänst.

Publicerad 2017-09-13
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier