Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Kommunen får två utomhusgym i jul

Kommunen får två utomhusgym i jul

Dubbel 2

Onsdagen före jul, den 18 december, monterades två enklare utomhusgym vid Timmernabbens och Blomstermålas motionscentraler. Till juldagen har betongen härdat för att redskapen ska kunna börja användas.

Gymmen är tills dess avspärrade eller inslagna – en julklapp från kommunen precis i tid för att kunna arbeta av julmaten och förbereda för nyårslöftena med mer motion.

I Timmernabben finns utomhusgymmet i anslutning till elljusspåret och sluttningen till pulkabacken. I Blomstermåla finns utomhusgymmet längs med elljusspåret precis vid spårcentralen/vindskyddet.

Alla utomhusgym består av fyra redskap: sit-up ramp, ryggramp, trappsteg och armhävningsstänger. Detta är ett grundutförande som kan utvecklas om det finns behov och intresse. Målet är att erbjuda utomhusgym likt dessa vid varje tätorts motionscentral eller annat område som passar för fysisk aktivitet.

Alla utomhusgym kommer att få instruktionstavlor för olika övningar. Instruktionerna presenteras i nivåerna lätt, medel och svår för att passa alla användare. Träningsinstruktionerna sätts upp vid utomhusgymmen efter jul- och nyårshelgerna.

 

För mer information, kontakta Fritidskontoret på fritid@monsteras.se eller telefon 0499-179 85.

Publicerad 2013-12-27
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier