Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Kommunalrådet Roland Åkesson (C) avgår till våren

Kommunalrådet Roland Åkesson (C) avgår till våren

Kommunstyrelsen ordförande Roland Åkesson(C) framför kommunhuset

Kommunstyrelsens ordförande Roland Åkesson meddelade i går, den 17 oktober, om sina planer att avgå till våren. Roland Åkesson har varit kommunstyrelsens ordförande i trettioett år.

Nomineringsprocess startar inom partiet

Eftersom det nu är mitt i en mandatperiod påbörjas ett nomineringsarbete inom Centerpartiet där både kommunalrådsposten och en del andra uppdrag behandlas. Inom partiet ser Roland Åkesson flera goda kandidater som är lämpliga att ta över och som kan fungera som ett starkt lag.

– Centerpartiet har en yngre generation kompetenta och redan erfarna kommunalpolitiker i Mönsterås. De har vana av ledarskap och att ta ansvar, både inom kommunen och i andra verksamheter” förklarar kommunstyrelsens ordförande Roland Åkesson.

Lämnar inte politiken

Men han kommer inte att lämna politiken helt. Roland Åkesson (C) som i samband med nästa val fyller 65 år, ställer upp i valet till kommunfullmäktige och engagerar sig gärna i den lokala politiken.

- Jag har varit kommunalråd i trettioett år och nu måste jag få lite utrymme för andra saker i livet. Men jag kommer inte att sätta mig ner. Jag är politiker och Mönsterås kommun ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Roland Åkesson i en artikel i en lokaltidning.

Mönsterås står på en stabil ekonomisk grund
Första spadtaget i byggnationen av biblioteket i Mönsterås år 2011 togs av, från vänster, kulturnämndens ordförande Magnus Gustafsson, kulturchef Carina Eskelin och kommunalrådet Roland Åkesson.

År 2011 började byggnationen av Mönsterås bibliotek. Roland Åkesson (C) var med och tog första spadtaget.

Mönsterås har länge arbetat hårt med att vara en förebild. Inom ekologiska matinköp, arbetet med de lokala företagarna och miljö- och energiarbeten syns resultatet av arbetet i form av att Mönsterås kommun hamnar i toppen bland olika rankingar.

Något som Roland Åkesson (C) menar inte varit möjligt utan engagerade och duktiga medarbetare eller ett bra politiskt samarbete och dialoger mellan partierna och att Mönsterås kan vara mycket att vara stolta arbetet och resultaten.

- Jag känner väldigt stor tacksamhet över att ha fått jobba tillsammans med så många duktiga människor i kommunen, i politiken, i föreningslivet och inom näringslivet, under större delen av mitt yrkesverksamma liv, säger Roland Åkesson (C) och fortsätter Jag har haft förmånen att vara kommunstyrelsens ordförande, i den bästa kommunen med den bästa personalen. Tack vare gott samarbete och kompetenta medarbetare är vi idag en mycket bra kommun.

Inte utan framtida utmaningar för nya kommunalrådet
Invigning av vindkraftspark Idhult år 2011, klippning av band

Roland Åkesson och Lars Fröding från Arise Windpower invigde de nya vindkraftverken i Idhult år 2011 genom att klippa av det blågula bandet.

När det nya kommunalrådet till våren kommer på plats väntar även stora utmaningar. Arbetet för att förbättra skolresultaten , där det påbörjats en kvalitetssatsning med hjälp av en av världens främsta skolutvecklare, James Nottingham, i Utmanande lärande. Frågor om fler bostäder, lägre arbetslöshet och integration av nyanlända är andra utmaningar, liksom klimatförändringar och vattenförsörjningen.

Publicerad 2016-10-18
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier