Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Klart med ny ICA-butik i Ålem

Klart med ny ICA-butik i Ålem

För fyra år sedan började Daniel Persson arbeta för en ny livsmedelsaffär i Ålem

För fyra år sedan började Daniel Persson arbeta för en ny livsmedelsaffär i Ålem

ICA Supermarket i Mönsterås öppnar i nya lokaler i början av oktober. Nu är det klart att också ICA-butiken i Ålem får nya lokaler, när Mönsterås kommun säljer den 7000 kvadratmeter stora tomten till fastighetsbolaget Solhemsgruppen.

ICA-butiken får ett strategiskt läge mitt i samhället, utmed Riksväg 34 och nära E 22.

- Vi har också förhoppningar om att det ska bli en ny ambulansstation i anslutning till affären och brandstationen. För mindre orten är dagligvarubutiken viktigt för ortens livskraft och utveckling, säger kommunalrådet Roland Åkesson (C) i en kommentar.

Totalt blir affärshuset 1000 kvadratmeter stort, och ambulansstationen närmare 250 kvadratmeter. Planerad byggstart är mars 2015 och inflyttning beräknas till oktober 2015.

Förutom affär byggs stora parkeringsytor, återvinningsstation, en trevlig grönyta med rastplats samt busshållplats för skoltransporter.

Det blir bland annat en ny infart till affären så att påverkan på bostadsområdet vid Rönnvägen minskar. Kommunen passar också på att förbättra gång- och cykelvägnätet och dagvattensystemet inom området.

- Det här blir bra. Det är bara att gratulera Daniel och hans personal och framförallt alla kunder och Ålemsborna, säger Roland Åkesson.

Publicerad 2014-09-15
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier