Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Klart: Ny polisstation i Mönsterås

Klart: Ny polisstation i Mönsterås

Under onsdagen blev Polisens nya hyresavtal med Mönsterås Utvecklings AB klart. Klicka för större bild.

Övre raden från vänster: Anders Snygg, lokalförvaltare för polisområdet sydöstra Götaland, Alf Jacobsson, kommunpolis, Thomas Svensson, VD för Mönsterås Utvecklings AB. Nedre raden: Anders Johansson (C), kommunalråd och Peter Lagerström, lokalpolisområdeschef

Polisstationen i Mönsterås byggs om och vid årsskiftet kommer polisen ha verksamhet på hela bottenvåningen i polishuset. Satsningen står klar efter att Polismyndigheten idag tecknat hyresavtal med Mönsterås Utvecklings AB.

- Det har länge varit ett önskemål från kommunen att det ska finnas en riktig polisstation i Mönsterås. Nu finns det lokaler som möjliggör en utökad verksamhet. Vi är mycket nöjda med den här lösningen. Min förhoppning är naturligtvis att detta, kombinerat med en ny regional polisorganisation ska göra att fler poliser stationeras i Mönsters och att verksamheten kanske utökas med handläggning av en del enklare ärenden för allmänheten. Jag är övertygad om att detta är bra för både kommuninvånarna och Polisen, säger Anders Johansson (C), kommunalråd.

- Det här gör det möjligt för oss att kunna stationera fler poliser i Mönsterås och på sikt bli mer synliga i området. Det är stora geografiska avstånd i den här delen av vår region och Mönsterås är en viktig länk mellan Oskarshamn, Västervik och Kalmar, säger Peter Lagerström, lokalpolisområdeschef.

När ombyggnaden är klar ska du kunna få hjälp med blanketter och tillståndsansökningar, hittegods och andra serviceärenden, och också träffa en polis personligen.

- Ambitionen är att ha öppet två dagar i veckan, ena dagen med kvällsöppet, berättar Alf Johansson, kommunpolis i Mönsterås.

Delar av lokalen hyrs idag av Previa som istället kommer att flytta sin verksamhet till ovanvåningen i huset. Ombyggnationen börjar en trappa upp, och därefter börjar Polisens bygge för att anpassa lokalerna till den teknik och säkerhet som krävs för en polisstation.

Byggstart planeras till 1 juni. Inflyttning planeras till 1 januari 2019.

Publicerad 2018-05-23
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier