Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Isbanan i Blomstermåla klar för skridskoåkning

Isbanan i Blomstermåla klar för skridskoåkning

Konstfrusen isbana i Mönsterås

Bild från förra vintern i Mönsterås.

Den konstfrusna isbanan har nu frusit till ordentligt och är redo för skridskoåkning. Isbanan är uppmonterad på Krungårdsskolans grusplan nära Sandgatan i Blomstermåla. Belysning finns på plats och trycks igång på en av belysningsstolparna. Isskrapor står utställda och får användas av alla.

Alla är välkomna att använda isbanan och skridskor ska bäras på fötterna. All åkning sker på egen risk. Isbanan är tänkt och anpassad för skridskoåkning. Det är dock tillåtet att ha med sig klubba och boll/puck samt egna mål men däremot har skridskoåkning förtur till ytan. Inga mål kommer att ställas permanent på isbanan och kvarglömda mål kommer att tas bort från isbanan.
Vänligen ta på skridskorna på sidan av isbanan, där plastmattor är utlagda, innan ni kliver på isbanan. Detta för att förhindra att grus följer med upp på isen.

Blomstermåla IK kommer att spola och sköta isen under säsongen. En normal isspolning tar mellan 45-60 minuter innan isen åter är åkbar, vänligen respektera spolningsarbetet så vi får så fin is som möjligt. Vid större snöfall kan det dröja några dagar tills isbanan åter är i skick, allt beror på snömängd. Vi uppdaterar hemsidan och kommunens facebook under längre uppehåll. 
Isbanan kommer att vara i drift februari månad ut och så länge vädret tillåter i mars.

Läs mer om våra andra isbanor, skidspår och pulkabackar här.

Publicerad 2019-01-15
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier