Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Isbanan avstängd för denna säsong

Isbanan avstängd för denna säsong

Isbanan snö och skridsko

Våren med sina långa ljusa dagar är här vilket också betyder att vi stänger av kylningen av isbanan i Mönsterås för säsongen. Isen kommer dock ligga kvar ett tag till då det är så kallt ute. Men kvalitén på isen är och kommer inte att vara så bra framöver.

Hoppas ni haft en fin vinter med många härliga skridskodagar på isbanan!

För er som undrar varför vi stänger av isbanan när det ändå är så kallt och med mycket snö/is kvar än. Så är det för att isens topplager är allt för sprucket och dåligt på grund av snöstormen som drabbade oss, och som väderläget ser ut en vecka framöver kommer ytterligare regn och snö vilket inte hjälper. Dessutom med erfarenheten vi fick förra våren så blir isens kvalité inte bra när våren kommer med långa ljusa och varma dagar. 

Vi hade hoppats på att kunna få en fin is de sista veckorna i mars men vädret och det kommande vädret motarbetar oss. Kvalitén på isen blir helt enkelt inte bra i detta väder.

Vi packar ned isbanan när kylrören kommit fram och packar sedan upp isbanan i december 2018. 

Isbanan har varit väldigt populär under året och vi tackar alla för tankar och idéer ni skickat in till oss. Har ni fler åsikter så kontakta fritidskontoret

Isbanan har även uppmärksammats nationellt av SKL (Sveriges kommuner och landsting) som ett bra exempel på jämställd aktivitetsyta.

Läs mer om isbanan här.

Publicerad 2018-03-21
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier