Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Isbanan är nu klar

Isbanan är nu klar

Skridskoåkning isbanan Mönsterås

Lördag den 23 december öppnade fritidskontoret upp isbanan för denna vinter. Isbanan står i Mönsterås hamn och kommer att göra det tills efter sportlovet vecka 8. Under säsongen kommer bättre belysning och mer gummimattor runt isbanan.

Optimalt väder är under +4 grader men banan går att använda även när det är varmare, dock blir det vatten på ytan när det är varmt och speciellt vid blåst. När vi testade banan som hårdast efter sportlovet 2017 så höll vi bra is ända upp till + 15 grader och sol, men då var det mycket vatten på ytan. Om det blir vatten eller ej på ytan beror mest på grund av vind och sol, temperaturen spelar mindre roll.  

För bästa is ber vi er som besöker isbanan att byta om till skridskor på gummimattorna vid bänken närmast lekplatsen. Så att vi på detta sätt minskar skräp/grus på isen. Vi ber även er att enbart använda skridskor på isen av nyss nämnda anledning.

Vi har fått frågor om man får använda sig av skridskostöd, klubbor och bollar. Och självklart får man använda sig av detta. Isbanan är till för alla med skridskor på fötterna. Se bara till att dela isen med övriga och hjälps åt för allas trivsel.

Isbanan har ett fast spolningsschema under måndagar och torsdagar-kvällar av vaktmästarna vid Parkhallarna. Men fler spolningar/skrapningar kommer även att ske av sporthallsvaktmästare, övrig personal vid kommunen samt frivilliga.
Det finns även ett flertal isskrapor utställda och det är tillåtet att använda dessa av er som besöker isbanan. 
Vid stora snöfall kan det dröja något innan isbanan skottas då kommunens övriga fastigheter och samhällsviktiga platser prioriteras före isbanan.

Nästa vinter kommer isbanan att sättas upp i Blomstermåla. Mer exakt plats meddelas senare.

Isspolning Räddningstjänst Foto Magnus Skyttemo

Foto: Magnus Skyttemo

Vi vill passa på att tacka Mönsterås räddningstjänst för de första spolningarna samt de privata entreprenörer som hjälpt oss under monteringen.

 

Vill ni läsa mer om isbanan och hur den kom till och fungerar läs mer här. Har ni mer frågor eller tips så hör gärna av er till fritidskontoret genom kommunens växel 0499-170 00 eller genom att maila fritidskontoret.

Publicerad 2017-12-23
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier