Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Intensiva dagar i Mönsterås för tysk vänortsdelegation

Intensiva dagar i Mönsterås för tysk vänortsdelegation

Vänortsbesök från tyska Lehrte

Delegationen från tyska vänorten Lehrte tillsammans med representanter från Mönsterås kommun

Under helgen 13-15 september välkomnade Mönsterås kommun en delegation från vänorten Lehrte i centrala Tyskland. De åtta i delegationen bjöds på två intensiva dagar i Mönsterås, med besök och information om så väl kommunens arbete med barn- och äldreomsorg, natur och kultur som näringsliv.

Programmet innehöll bland annat besök på förskolan Lammet och äldreboendet Ekåsa, för att presentera Mönsterås kommun arbete med barn- och äldreomsorg. Kommunens samarbete med närings- och föreningsliv stod i fokus när delegationen träffade representanter från Mönsterås Handel och besökte Södra Cell AB. Sjöräddningssällskapet tog med de tyska besökarna på en tur i Mönsterås skärgård.

Vänortssamarbetet med Lehrte har pågått i ungefär 40 år, men för Lehrtes nya borgmästare Klaus Sidortschuk och hans politiska ledning var besöket i Mönsterås det första.

- Det har känts positivt under den nya tyska delegationens besök här i Mönsterås och vi ska nu se inom vilka områden vi skulle kunna fördjupa vårt erfarenhetsutbyte, säger Roland Åkesson, kommunstyrelsens ordförande.

Ett gediget schema bjöd också besökarna från vänorten på en historisk vandring genom Mönsterås köping och information och visning av bland annat Mönsterås nya bibliotek, Mönsterås klosterruin och Jungnerholmarna.

Publicerad 2013-09-16
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier