Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Inte längre eldningsförbud från 6 maj kl. 12

Inte längre eldningsförbud från 6 maj kl. 12

Från klockan 12 idag den 6 maj upphävs eldningsförbudet. Efter den senaste tidens regn har risken för bränder i skog och mark minskat. Dessutom har brandriskvärdena sjunkit. 

 

Eldningsförbud från 29 april kl. 12.00

Publicerad 2019-05-06 kl. 11.01

Det råder eldningsförbud i hela Mönsterås kommun från och med idag, måndag 29 april, kl. 12.00. Beslutet har tagits i samråd med Länsstyrelsen i Kalmar län och angränsade kommuner.

Beslutet innebär att det är förbjudet att elda i skog och mark tills vidare och att valborgseldar inte får tändas.

Det är tillåtet att
  • grilla eller laga mat vid iordningställda platser utformade så att risk för spridning är låg (iordningsställd plats avser en grill- eller eldplats som är avgränsad med obrännbart material, till exempel betongkonstruktion eller stensättning, samt en bred markyta med grus eller motsvarande runt omkring eldplatsen).
  • i anslutning till villa, fritidshus eller flerbostadshus grilla i grill eller annan anordning avsedd för matlagning. Anordningen ska vara utformad samt placerad på ett sådant sätt att det inte finns risk för brandspridning, till exempel att den är upphöjd från marken.

Det är också tillåtet att, på samma villkor, grilla för restauranger och annan liknande näringsverksamhet på eget verksamhetsområde. Samma villkor gäller för grillning på campingplatser (ej naturcampingplatser).

Bakgrund och motiv

Det har varit mycket torrt i skog och mark den senaste veckan. Enligt kommande dagarnas prognos väntas det bli fortsatt torrt väder och brandrisken ökar.

Tänk på!

Arbete i skog och mark, som kan orsaka gnistor, kräver särskild försiktighet. Tillgång till släckutrustning bör finnas samt erforderlig bevakning utföras efter dessa typer av arbete.

Rökning bör undvikas när du vistas i skog och mark.

Kontakt

För mer information och frågor, kontakta räddningstjänsten.

Erica Williamsson, assistent, tel. 0499-173 10
Magnus Skyttemo, brandinspektör, tel. 0499-173 33

Publicerad 2019-05-06
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier