Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Inspirationsdag för skola och förskola i Kalmarsalen

Inspirationsdag för skola och förskola i Kalmarsalen

Runt 800 pedagoger, lärare och annan personal från Mönsterås kommun samt andra kommuner kom för att lyssna på Sir John Jones, Bosse Larsson och James Nottingham den 16 augusti i Kalmarsalen.

Årets föreläsning om skolutveckling Talk together - learn together handlade om känslor och utmärkt undervisning som gör skillnad för barnens lärande.

Att känslor hade en central roll i föreläsningarna var tydligt när Sir John Jones fick publiken att fälla tårar av skratt och gråt om vartannat under dagen, samtidigt som han inspirerande talade om hur engagerade lärare och pedagoger kan göra skillnad för en elev.

Eva Lindvall, rektor på Ljungnässkolan, sammanfattar dagen med orden: - Det är inte vara vad vi lär eleverna som de minns utan hur vi får dem att känna sig.

- Vi ska vara långsiktiga och håll ut i den stora satsning vi gör på Utmanande lärande. Vi har börjat lägga grunden för ett gemensamt språk och förhållningssätt på våra förskolor och skolor. Undervisningen i förskola och skola har gynnats av Utmanande lärande. Vi kommer att utveckla och fokusera på hur vi som kollegor till varandra kan hjälpa varandra att undervisa ännu bättre, säger Magnus Sjöstedt, skolchef i Mönsterås kommun i ett av sina tal under dagen.

Sir John Jones adlades 2003 för sitt arbete inom skolutveckling i Storbritannien, under större delen av sitt yrkesliv arbetade Sir John Jones i socialt utsatta skolor i nordvästra England. Idag föreläser han för lärare och pedagoger runt om i världen.

Från Challenging learning, företaget som Mönsterås kommun arbetar med i skolsatsningen Utmanande lärande, kom James Nottingham som i sin föreläsning bland annat talade om hur kommunen förbättrat sina resultat och hur eleverna förbättrat sina resultat sedan skolsatsningen startade 2016.

Även Bosse Larsson föreläste under dagen. Bosse har mer än 30 års erfarenhet som lärare, pedagogisk utvecklare och kompetensutvecklare. I sin föreläsning fick pedagogerna lyssna till hur teorin kan kopplas samman till praktiska exempel och omvandla innehållet till ett svenskt koncept.

Information om Utmanande lärande

Mönsterås kommun startade Utmanande lärande som ett skolprojekt 2016 för att utveckla skolverksamheten och förbättra elevernas resultat.

Från och med förra året övergick projektet till en fortsatt fortbildningsprocess eftersom projektet visade goda resultat och var mycket omtyckt och efterfrågad från elever, lärare och pedagoger.

Utmanande lärande skapar både studiemotiverade elever och engagerade och utvecklande lärare, och ryms inom den befintliga budgeten för fortbildning.

17 enheter (förskola, skola, gymnasium, vuxenskola) deltar i fortbildningen Utbildande lärande i Mönsterås kommun.

Publicerad 2018-08-17
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier