Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Inbjudan till föreningsmötet 17 november

Inbjudan till föreningsmötet 17 november

Torsdag 17 november kl. 17.40 - 21.00 i Blomstermåla Folkets hus

 

Välkommen till föreningsnämndens årliga föreningsmöte där vi tillsammans synliggör och utvecklar föreningslivet i Mönsterås kommun!

Föreningsmötet är en möjlighet för er att få inspiration i ert föreningsarbete samt möjlighet att ställa frågor och ge förslag till föreningsnämnden och fritidskontoret.

 

Föreningsmötet är öppet och gratis för minst två representanter från föreningarna som har stöd av föreningsnämnden (Fritid och Hobby-föreningar). Detta för att föreningen ska kunna vara delaktiga vid de två inledande och separata föreläsningarna/utbildningarna och på så sätt kunna återkoppla tillbaka till sin förening.

 

Årets upplaga kommer att inledas med två föreläsningar som äger rum samtidigt. Ena föreläsningen är föreningsutveckling med Habo Wolley. Andra föreläsningen är av organisationen Friends och om antimobbing. Vi avslutar tillsammans med en inspirerande föreläsning av Pär Johansson känd bland annat för "Glada Hudik Teatern".
Vi bjuder så klart på fika och frukt, se program på baksidan!

 

Vid årets möte får er förening information om uppdatering av ANDT- (alkohol, narkotika, doping och tobak) och trafik policy. Dessa policydokument är ett krav för att erhålla föreningsbidrag från föreningsnämnden och/eller hyra till föreningstaxa. Minst två representanter från respektive förening bör således delta.

 

Föreningarna kan anmäla fler än två personer som får tillträde i mån av plats. Föreningarna meddelas efter sista anmälningsdatum om hur många platser (utöver de 2 garanterade) som de blivit tilldelade.

 

Anmäl förening och personer till föreningskonsulent Oscar Ekstam senast torsdag 10 november via e-post oscar.ekstam@monsteras.se eller telefon 0499-179 85. Ange eventuell specialkost i anmälan.

 

Program

17.40             Entrén öppnar med inskrivning och mingel med frukt och dryck.
18.00             Välkomnande tal från föreningsnämndens representant. Årets goda exempel från Mönsterås kommuns föreningsliv presenteras.

18.15             Habo Wolley om föreningsutveckling. Biosalongen.
18.15             Friends workshop/utbildning antimobbing. Gröna rummet.

19.15             Fika i konditoriet.

19.45             Gemensam föreläsning Pär Johansson. Biosalongen.

21.00             Föreningskonsulenten och representanter från föreningsnämnden och Smålandsidrotten svarar på era frågor.

 

 

Information om föreläsare:

Habo Wolley

Habo Wolley som strategiskt jobbat med rekrytering av ledare i föreningen under flera år och nu arbetar fram utbildningsmaterial och handlingsplaner kring ledarrekrytering och ledarvård. Föreningen delger oss såväl arbetsmetoder som tips och råd!

 

 

 

Friends

Friends förhoppning är att barn och ungdomsidrott och föreningsliv ska utgå från ett barnperspektiv och präglas av glädje, trygghet, delaktighet och gemenskap. Friends hjälper oss att skapa förutsättningar för ett tryggt klimat där vi tillsammans hittar verktyg i det förebyggande och akuta arbetet mot kränkningar och diskriminering.

 

Pär Johansson Glada Huddik

Pär Johansson
Pär Johansson är initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern. En teater där utvecklingsstörda och normalstörda agerar tillsammans på scenen. Som gett bland annat långfilmen "Hur många lingon finns det i världen?" reklamfilmskaraktären ICA-Jerry.

Pär är flerfaldigt belönad både som ledare och talare och visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är: det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio.

Efter en dryg timme med både skratt och gråt får vi ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Publicerad 2016-10-21
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier