Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Inbjudan till årets föreningsmöte! Onsdagen den 22/11 kl 17.40 i Blomstermåla Folkets hus

Inbjudan till årets föreningsmöte! Onsdagen den 22/11 kl 17.40 i Blomstermåla Folkets hus

Föreningsmötet2016

Välkommen till föreningsnämndens årliga föreningsmöte där vi tillsammans synliggör och utvecklar föreningslivet i Mönsterås kommun!

Föreningsmötet är en möjlighet för er att få inspiration i ert föreningsarbete samt möjlighet att ställa frågor och ge förslag till föreningsnämnden och fritidskontoret. 

Föreningsmötet är öppet och gratis för minst fyra representanter från föreningarna som har stöd av föreningsnämnden (Fritid och Hobby-föreningar) eller kulturnämnden (nyhet för i år). Sprid gärna kallelsen i föreningen, alla medlemmar är välkomna.

Nytt för i år är även att vi helst ser att minst två av fyra deltagare är ungdomar eller ungdomsledare!

Likt tidigare kommer vi dela upp föreningens representanter till de två inledande och separata föreläsningarna/utbildningarna för att på så sätt kunna återkoppla tillbaka till sin förening.

Preliminärt program föreningsmötet

17.40 Entrén öppnar med inskrivning och mingel med frukt och dryck
17.50 Välkomnande tal från föreningsnämndens representant
Certifiering av årets ”Utmärkta föreningar” presenteras
18.15 Föreläsning/workshop om föreningsutveckling
18.15 Föreläsning föreningar och miljön, kemikaliebanta föreningen
19.15 Fika i konditoriet (smörgås och kaffe/te) 
Ca 19.45 Gemensam föreläsning med Inger Hansson, vinnare av stora talarpriset 2012
Ca 21.15 Föreningskonsulenten och representanter från föreningsnämnden och Smålandsidrotten svarar på era frågor. Föreningskonsulenten finns på plats för att boka in eventuellt möte med er förening för era specifika frågor. 
Ca 21.30 avslutar vi kvällen

Anmäl förening och personer till Oscar Ekstam, föreningskonsulent, senast torsdag 16 november via e-post oscar.ekstam@monsteras.se eller telefon 0499-179 85. Ange eventuell specialkost i anmälan. Föreningar kan anmäla fler än fyra deltagare.

Föreläsare Inger Hanssons egna ord
Inger Hansson Föreningsmötet

Som föreläsare vill jag beröra. Min övertygelse är att om åhörarna får skratta emellanåt trots att budskapet är allvarligt så lyssnar man bättre. Humor är en bristvara på många arbetsplatser. Skrattet sammanför oss människor och vi arbetar bättre tillsammans om vi kan ha roligt under tiden.

Alla människor har sin livshistoria, de flesta har upplevt något svårt under sin livstid och jag tror om vi delgav våra svårigheter så skulle förståelsen öka oss människor emellan.

Min egen livshistoria är, att två av mina fyra döttrar är i himmelen, den ena dog som barn och den andra som vuxen kvinna. Men jag har två underbara döttrar på jorden som är guld värda.

Man ska vara rädd om sig själv så länge man har sig.

 

Välkomna önskar fritidskontoret, kulturkontoret och Smålandsidrotten!

Publicerad 2017-11-08
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier