Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Hälsans Stig är nu invigd i Mönsterås

Hälsans Stig är nu invigd i Mönsterås

Klockan 18:00 på tisdagskvällen hälsade kommunens folkhälsosamordnare Åsa Ek ett hundratal personer välkomna till invigningen av Hälsans Stig i Mönsterås. Emma Magnusson, ordförande i Folkhälsorådet höll ett invigningstal och berättade om bakgrunden till Hälsans Stig - som en promenadvänlig slinga utan given start- eller slutpunkt. Målet är att fler på eget och individuellt anpassat sätt ska få lusten att motionera. Slingans maxlängd är 7 kilometer och man avgör själv hur långt man vill gå. Tanken är att det ska kännas enkelt och tryggt att promenera. Därför är slingan förlagd i bostadsnära miljöer och följer befintliga gångvägar samt undviker branta backar och trappor.

-  Det ska kännas enkelt och inbjudande att motionera, sa Emma Magnusson. 

Därefter, så klippte Emma och Elsa Magnusson bandet och det blev dags för invigningspromenad med en tillhörande tipspromenad. Innan premiärturen bjöds det på frukt och alla blev utrustade med en karta.

Bland deltagarna fanns kommunchefen Mats Johansson som hade lovat att testspringa rundan.

-  Jag tycker att det är ett mycket bra initiativ som Åsa Ek har tagit och som kommunens politiker också har bejakat. Att motionera och röra sig efter sin egen förmåga vill jag verkligen rekommendera och uppmuntra. Därför var det extra roligt att så många slöt upp vid invigningen och premiärturen.

Slutligen tackade Åsa Ek de Hjärt- och lungsjukas Riksförbund med dess representanter som närvarande vid invigningen i Mönsterås, vilket är den organisation som ansvarar för konceptet – Hälsans Stig i Sverige.  

Charlotte Karlsson

Tipsrundans vinnare:

1 :a pris Fjädrande träningsstavar (Bungy Pump)
Vinnare: Charlotte Karlsson.
 
 2-9 pris Ryggsäck alt. vin/vattenkaraff alt.CD-skiva.
Vinnare: Marie-Louise Karlsson, Ingemo Backenius, Inga-Lill Rydström, Tilda Ryytty, Jenny Ljungman, Tina Svensson, Josefin Morelius, Ewy Bågfeldt

 

 

Karta och information om Hälsans Stig

Publicerad 2012-06-14
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier