Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Godkända vattenprover för Fliseryds samhälle – drickbart vatten igen

Godkända vattenprover för Fliseryds samhälle – drickbart vatten igen

Mönsterås kommun har fått flera godkända vattenprover efter förra veckans provresultat i Fliseryds samhälle, kokningsrekommendationen tas bort från och med torsdagen den 12 oktober. 

Du som är boende i Fliseryds samhälle behöver inte längre koka vattnet. Vattentanken tas bort under torsdagen eller fredagen.  

Problemet har varit e-colibakterier i delar av ledningsnätet i Fliseryd. Åtgärder har utförts och ledningsnätet har rengjorts med klor som tar bort bakterierna. Efter åtgärderna visar provsvaren att bakterierna är borta och vattnet är drickbart igen.

Lena Simonsson, miljöingenjör och Ronnie Björkström, avdelningschef Teknisk service

Lena Simonsson, miljöingenjör och Ronnie Björkström, avdelningschef Teknisk service

Mönsterås kommun kontrollerar vattenkvaliteten regelbundet som rutin, både vid vattenverk och på olika platser på ledningsnätet. Kontrollerna som genomförs på kommunalt vatten har hårda krav på kvalitet, detta gör att kommunen snabbt ser om en del av ledningsnätet kräver åtgärder. Kommunen arbetar ständigt för att händelser som i Fliseryd inte ska inträffa.

- Vi beklagar det inträffade och vill tacka Fliserydsborna för tålamod och förståelse. Säger Ronnie Björkström, avdelningschef på Teknisk service.

Tidigare nyhet 2017-10-11

Fortsätt att koka vattnet i Fliseryd

Vattenprover som Mönsterås kommun tagit på det kommunala vattnet i Fliseryds samhälle visar att det finns bakterier i vattnet som gör det otjänligt. Du ska därför koka vattnet innan du använder det för att dricka eller laga mat.

- Mönsterås kommun tar nya vattenprover varje dag. Kokningsrekommendationen håller i sig tills vi får godkända provresultat. Det tar cirka 36 timmar att få ett första svar på proverna, och vi behöver få två godkända provsvar efter varandra för att kunna ta bort kokningsrekommendationen, säger Lena Simonsson, miljöingenjör vid kommunens vatten- och avloppsavdelning.

Dricksvattentank vid skolan

En tank med dricksvatten finns uppställd vid skolan i Fliseryd som du kan hämta dricksvatten ifrån.

Varför berörs endast Fliseryd samhälle när fler får vatten från Finsjö vattenverk?

Det är prov som tagits på ledningsnätet i Fliseryd samhälle som inte är godkända. Vattnet produceras i Finsjö vattenverk och de prover som tagits där visar godkänd vattenkvalité. Därför berörs endast Fliseryds samhälle av kokningsrekommendationen, inte övriga delar av kommunen som får vatten från Finsjö vattenverk.

Kommunen informerar på hemsidan och via media när kokningsrekommendationen upphör.

Tidigare nyhet 2017-10-06

Otjänligt vatten i Fliseryd - koka vattnet eller hämta dricksvatten vid tank!

Vattenprover tagna för det kommunala vattnet i Fliseryds samhälle visar att det finns bakterier i vattnet som gör det otjänligt.

Dricksvattnet ska kokas innan användning i matlagning eller för att dricka. En tank med dricksvatten finns uppställd vid skolan i Fliseryd som du kan hämta dricksvatten ifrån.

I dagsläget vet man inte vad som orsakat det otjänliga vattenprovet, undersökningar pågår. Nya vattenprover tas kontinuerligt och kokningsrekommendationen håller i sig tills man fått godkända provresultat.  Kommunen informerar på hemsidan och via media när kokningsrekommendationen upphör.

Publicerad 2017-10-11
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier