Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Fredrik Johansson blir ny kommunchef i Mönsterås kommun

Fredrik Johansson blir ny kommunchef i Mönsterås kommun

Fredrik Johansson blir ny kommunchef i Mönsterås kommun

Ekonomichefen Fredrik Johansson har utsetts till ny kommunchef och förvaltningschef för hela kommunledningskontoret inom Mönsterås kommun. Han efterträder Mats Johansson som efter fem år som kommunchef tillträder en ny tjänst som arbetsmarknadschef i Oskarshamn. 

- Fredrik Johansson har arbetat i kommunen som ekonomichef de senaste 13 åren. Som ekonomichef i Mönsterås har han fått bra insyn i och erfarenhet från alla kommunala verksamheter. Fredrik är dessutom verkställande tjänsteman i Mönsterås Holding. Tidigare har Fredrik även haft ett övergripande ansvar för IT-verksamheten och kommunens bredbandsutbyggnad. Dessutom är han jordnära, en god kommunikatör och en samarbetsmänniska, konstaterar Roland Åkesson, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelse var eniga i sitt beslut att anställa Fredrik Johansson som kommunchef. Han tillträder formellt sin nya tjänst den 1 maj.

- Det känns väldigt roligt att fått kommunstyrelsens förtroende att få ta över rollen som kommunchef, säger Fredrik Johansson.

Fredrik, som varit ekonomichef sedan 2003, konstaterar att Mönsterås kommun är en bra och välskött arbetsplats med ett attraktivt läge.

- Kommunens storlek med drygt 13 000 invånare gör att man får en bra överblick och samsyn mellan förvaltningarna och en nära dialogen med invånarna. Detta är en av styrkorna med en mindre kommun.

Fredrik poängterar att det finns utmaningar att jobba vidare med och framhåller vikten av att ha en bra infrastruktur, god tillgänglighet och snabb kommunal handläggning.

- Mitt mål är att det ska gå lika lätt att arbeta i Mönsterås kommun som att sitta på ett huvudkontor i någon av våra världsstäder, säger Fredrik avslutningsvis.

Publicerad 2016-03-16
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier