Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Framtidens jobb i fokus på årets gymnasiemässa

Framtidens jobb i fokus på årets gymnasiemässa

Föreläsarna på gymnasiemässan, från vänster: Percy Schiöld, Mats Johansson, Eva Aronsson, Robert Nyqvist och Jan Es Johansson

Föreläsarna på gymnasiemässan, från vänster: Percy Schiöld, Mats Johansson, Eva Aronsson, Robert Nyqvist och Jan Es Johansson

 

På lördagen den 19 oktober var det åter dags för Mönsteråsgymnasiets mässa/Öppet Hus, då elever och föräldrar kom på besök. Skolan visade upp verksamheten och vad Mönsteråsgymnasiet kan erbjuda i utbildningsväg.

Eleverna i årskurs 1 och 2 var på plats för att ha öppen undervisning, vilket besöktes av presumtiva elevsökare och föräldrar. Det fanns också en rad olika utställare på plats som exempelvis företrädare för de olika gymnasieprogrammen, företagare och ambulansen med flera.

- Vi presenterar vårt utbud av gymnasieprogram och möjliga vägar för elever som skall söka gymnasieutbildning till kommande läsår. Vi hoppas att många Mönsteråsungdomar ska välja vårt eget gymnasium, säger rektor Jan Es Johansson.

Vid lunch anordnades ett seminarium kring skola, arbetsliv och framtidens rekryteringsbehov. Det var en ljus framtid som beskrevs från de olika företrädarna. Kommunstyrelsens ordförande Roland Åkesson inledde med att berätta om det viktiga gymnasievalet som ungdomarna gör och betonade vikten av att få en gymnasieexamen för att bättre konkurrera på arbetsmarknaden.

- Jag är stolt över vårt gymnasium, eftersom att de som går här kommer in på högskoleutbildningar i högre utsträckning än snittet i riket, säger Roland Åkesson.

Därefter berättade Mönsterås Handels Eva Aronsson om deras samverkan med gymnasiet och behoven framöver. Näringslivets företrädare Robert Nyqvist, Be-Ge Stece AB, och Percy Schiöld, Södra (Mönsterås Bruk) pratade om industrins framtida rekryteringsbehov och samarbetet med gymnasiet och Teknikcollege.

Slutligen berättade kommunchef Mats Johansson om Mönsterås kommuns rekryteringsbehov, då många inom 1-7 år kommer att gå i pension. Årligen (några år framöver) kommer ett 75-tal medarbetare behöva rekryteras inom kommunen för att bland annat klara generationsväxlingen. Det är viktigt med utbildning och ofta krävs en högskoleutbildning, men ibland gymnasieutbildning exempelvis för arbete inom vård/omsorg, berättade Mats Johansson.

- Med tanke på vårt gymnasiums mycket goda resultat och lärarstöd, så hoppas jag att många väljer Mönsteråsgymnasiet 2014 och vi ska göra allt för att eleverna ska få de bästa förutsättningarna, avslutar rektor Jan Es Johansson.

Publicerad 2013-10-21
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier