Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Flyktingboendet på Jungnerholmarna läggs i malpåse

Flyktingboendet på Jungnerholmarna läggs i malpåse

På tisdagen tömdes det tillfälliga flyktingboendet i Fliseryd. Där har enbart varit barnfamiljer som nu anvisas till nytt boende i väntan på beslut om de får stanna i Sverige eller ej.

Mönsterås kommun har under närmare åtta veckor drivit ett tillfälligt boende för 36 flyktingar på Jungnerholmarna. Orsaken till detta berodde på att Migrationsverket varit i stort behov av så kallade evakueringsplatser för att flyktingarna skulle kunna erbjudas någonstans att bo.

Till Fliseryd kom enbart barnfamiljer från bland annat Syrien. Familjerna har i huvudsak erbjudits boende i två större sovsalar. På tisdagen bussades samtliga familjer till boenden som håller en bättre standard.

Boendet i Fliseryd kommer att finnas kvar i beredskap och om behov uppstår kan nya flyktingar tas emot med 24 timmars varsel.

Ordningsvakten Morgan Andersson hjälpte en av de yngsta flyktingarna att komma på bussen tillsammans med resten av familjen.

Personalen som arbetat på platsen kan konstatera att de boende i Fliseryd varit mycket hjälpsamma gentemot flyktingfamiljerna. De har bland annat genomfört olika aktiviteter där flyktingarna bjudits in. Mängder med gåvor har också lämnats till de boende och det har varit allt från kläder till leksaker och cyklar.

 

 

 

 

Publicerad 2016-02-03
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier