Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Fler förpackningar lämnade till återvinning 2019

Fler förpackningar lämnade till återvinning 2019

I Mönsterås kommun är vi riktigt duktiga på att samla in förpackningar och tidningar visar statistik från Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI). Från redan höga nivåer har vi 2019 ökat med ytterligare 1,4 % till 85,1 kg per invånare, snittet i landet är 62,3 kg per invånare. Totalt samlades 643 000 ton förpackningar och tidningar in i landet 2019. 

Det här är jättebra! säger kommunens miljösamordnare Christine Dahlgren, men vi kan göra ännu mer. När vi 2017 tittade efter vad hushållssoporna som vi får in till Mörkeskog innehåller så fanns det en hel del förpackningar bland avfallet. Vi vill att de förpackningarna istället också ska hamna i containrarna på återvinningsstationerna.

I kommunen ökar samtliga förpackningsslag något (papper, glas, plast, metall) medan tidningar minskar. Minskningen för tidningar är nationell och beror på förändrade medievanor, vi köper helt enkelt inte lika mycket tidningar längre.

Allt material som samlas in av FTI på återvinningsstationerna sänds till olika anläggningar för återvinning. På anläggningarna sorteras och behandlas materialet med målet att så mycket som möjligt ska kunna säljas vidare till köpare som använder materialet vid tillverkning av nya produkter.

På FTI:s hemsida kan du läsa mer om insamling av återvinningsmaterial.

Publicerad 2020-06-01
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier