Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » En utmaning till oss kommunbor - bli språkvän

En utmaning till oss kommunbor - bli språkvän

Storgatan i Mönsterås med cyklister

Världen är liten och det som händer i den påverkar oss alla. Brutala krig och oroligheter har gett Mönsterås flera nya kommuninvånare från till exempel Syrien och Afghanistan.

Som ny i Sverige träffar man många personer: handläggare på arbetsförmedlingen, flyktingsamordnare på kommunen, lärare på SFI, personal inom barnomsorgen och kassörskan i affären. Vad de flesta saknar är mötet människa till människa mellan ”gammelsvensk och nysvensk”.

Vi söker dig – gammal, ung eller mittemellan – som vill lära känna en eller flera människor med ett annat modersmål och bakgrund.

Kan du tänka dig att under tre månader träffa en ny person eller familj vid åtminstone tre tillfällen? Då borde du, eller din familj, bli språkvän!

Vad innebär det?

Vi presenterar dig för en person eller familj. Ett förslag är att ni fikar eller kanske tar en promenad första gången ni träffas. Vad kan man mer göra tillsammans? Visa dina smultronställen i kommunen, berätta för varandra om högtider och traditioner, lära någon att cykla, spela schack, plocka svamp, åka pulka, läs högt för barnen, baka, gå på fotboll… Enkla sätt att umgås på!

Genom att bjuda på oss själva kan vi göra kommunen till en ännu bättre och välkomnande plats.

Ditt engagemang är helt ideellt och bygger på ömsesidig respekt och trivsel. När tre månader har gått kontaktar vi er för att höra hur ni har haft det. Ni avgör sedan själva om ni vill fortsätta att träffas.

Vill du veta mer? Ring gärna! 

Annica Svensson, flyktingsamordnare, 0499-178 32

Publicerad 2014-10-17
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier