Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » En naturlig förskola

En naturlig förskola

Senare i sommar öppnar en ny förskola i Mönsterås, en naturförskola på Oknö. Att vara en naturförskola innebär att verksamheten till största delen sker utomhus. I likhet med våra andra förskolor utgår naturförskolan från läroplanen, där naturförskolan skiljer sig från de andra är att här används utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande i naturen.

Anette och Susanne sitter vid en stenmur vid Oknö naturförskola

Tre pedagoger är klara för Oknö naturförskola och Mönsterås kommun träffar två av dem för att titta lite närmare på den nya verksamheten.

Susanne Funesjö och Anette Krantz är inte nya inom förskolorna i kommunen, båda jobbar sedan tidigare på förskolan Eken i Mönsterås. För de blivande arbetskollegorna är det bråda dagar där mycket ska hinnas med, beställas och göras iordning innan naturförskolan öppnas den 7 augusti.

- Vi har en fast utgångspunkt här på Oknövägen, förklarar Susanne och fortsätter. Men vi kommer inte att vara där särskilt långa stunder på dagarna. Det är så fin natur här ute och det är väldigt nära till både skogen och stranden.

- Naturen väcker barnens nyfikenhet, lust och fantasi! säger Anette och fortsätter. Vi ser att barn som är mycket ute i skog och mark utvecklar sin motorik bättre och är friskare. Vår erfarenhet är också att barnen är mer tillfreds ute och det blir inte lika många konflikter mellan barnen.

Pedagogerna berättar om deras planer om att de inte bara ska uppleva naturen utan att även planerar att visa hur de kan ta tillvara på det naturen ger och hur vad som går att odla själv.

- Vi vill lägga grunden för ett gott miljötänk hos barnen vilket leder till miljömedvetna barn och ett hållbart samhälle, förklarar Anette.

Verksamhet från fyra år och uppåt

Att verksamheten riktar sig till barn från fyra år och fram tills de börjar förskoleklass handlar om praktiska val förklarar Susanne och Anette.

- Men vi ser också att verksamheten skulle kunna utvecklas, om intresset finns fortsätter Anette.

Ansök om en plats redan nu

Föräldrar till barn som trivs ute kan ansöka om en plats på Oknö naturförskola genom Barnomsorg via Webben (öppnas i nytt fönster).

Publicerad 2017-06-08
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier