Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Elever som får mest lön för mödan!

Elever som får mest lön för mödan!

Välj smart: Man med solglasögon mot röd botten

Mönsteråsgymnasiets elever som har läst Naturvetenskapsprogrammet är de elever som tjänar mest enligt en undersökning som nyligen publicerats i Aftonbladet.

Materialet har tagits fram av SCB (Statistiska Centralbyrån) som granskat löneläget för de studenter som gått ut gymnasiet 1999. Undersökningen visar att eleverna från Mönsteråsgymnasiets som gått Naturvetenskapsprogrammet är de som tjänar mest i Kalmar län om man jämför eleverna som gick ut då. Deras snittlön uppgår idag till 383.500 kr per år. Även skolans eleverna som gått Samhällsprogrammet ligger väl framme när det gäller deras nuvarande löneläge.

Andra siffror visar att 47,7 procent av studenterna från Mönsteråsgymnasiet söker sig vidare till högskolan inom tre år efter examen. Ett resultat som innebär att Mönsteråsgymnasiet ligger på 22 plats bland Sveriges 290 kommuner. Under 2010 var det 82,7 procent av eleverna på Mönsteråsgymnasiet som fullföljde sina utbildningar med slutbetyg. Ett resultat som gav skolan plats 43 på rankinglistan av landets alla 290 kommuner.
 
- Din framtid börjar på Mönsteråsgymnasiet. Det är den slogan vi jobbar efter här på Mönsteråsgymnasiet, säger rektorerna Jan Es Johansson och Bengt Arnrud.

 

Utbudet av gymnasieutbildningar är stort och för att hjälpa blivande studenter finns nu sajten gymnasiekvalite.se där det går att jämföra både program och skolor. Allt för att ge blivande studenter de bästa förutsättningar för jobb eller fortsatta studier.

Publicerad 2012-01-18
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier