Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Eget val i hemtjänsten

Eget val i hemtjänsten

Segelbåt

Från den 1 oktober 2010 har Mönsterås kommun valfrihetssystem i hemtjänsten. Det innebär att du som har hemtjänst kan välja mellan kommunen och/eller olika privata leverantörer att utföra beviljade insatser. Det är dock även fortsättningsvis kommunen som bedömer och beviljar behovet av hemtjänst. Syftet är att öka den enskildas inflytande och valfrihet.

Alla som idag har hemtjänst i det egna hemmet har fått ett informationsbrev om möjligheten att byta leverantör. I brevet finns också en presentation av de godkända leverantörerna.

Till alla nya som får beviljad hemtjänst kommer biståndshandläggarna från och med nu att informera om möjligheten att välja. Det går att välja en leverantör eller att välja två leverantörer - en för serviceinsatser och en för omsorgsinsatser, beroende på vilka insatser som beviljats. Kommunens uppgift är att se till att de företag som ingår i valfrihetssystemet har rätt kunskaper och erfarenheter.

Avgiften för hemtjänsten påverkas inte om man väljer privat eller kommunal leverantör. Den betalas även i fortsättningen till kommunen.

Mer information:

Eget val i hemtjänsten

Information till kund och leverantörslista

Publicerad 2010-10-01
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier