Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Deltidsbrandmännen i Sverige i strejk

Deltidsbrandmännen i Sverige i strejk

Brandmännens Riksförbund, BRF, har tackat nej till medlarnas slutbud om avtal för beredskapsbrandmän. Detta medförde att BRF:s konfliktvarsel trätt i kraft från och med måndagen 15 juni klockan 06.00. Här inräknas Mönsterås kommuns tre räddningsstationer.

I praktiken blir det en blockad av all tjänstgöring och alla övningar utanför ordinarie beredskapsschema samt blockad av materielvård, förutom av brandmännens personliga säkerhetsutrustning.

Räddningstjänstuppdrag samt livräddande sjukvårdsuppdrag är undantaget blockaden. Mönsterås kommuns deltidsbrandmän fortsätter givetvis att åka på larm precis som tidigare.

Det finns cirka 11 000 beredskapsbrandmän i Sverige men vissa tillhör andra fackliga organisationer och berörs inte alla av varslet.

 

Hur påverkas allmänheten av varslet?

Beredskapsbrandmännen kommer fortfarande att svara på larm och utföra räddningstjänstuppdrag och livräddande sjukvårdsuppdrag.

Vad ingår i ”räddningstjänstuppdrag”?

Enligt BRF är det livräddande uppdrag men exempelvis inte övning.

En av stridsåtgärderna är ”blockad mot återtagande av slang”, vad menas?

BRF menar att när räddningsledaren förklarar räddningsinsatsen avslutad kommer deltidsbrandmännen inte att utföra mer arbete, som exempelvis att samla in den slang som använts vid uppdraget. Sanering, vakttjänst på olycksplatsen med mera kommer inte heller att utföras.

 

Läs mer om strejken hos Sveriges kommuner och landsting

Publicerad 2015-06-15
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier