Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Byggstart närmar sig för Solhemsprojektet

Byggstart närmar sig för Solhemsprojektet

Illustration från Jacobs gränd i sydost

Vectura Fastigheter kommer att vara med och bidra till Mönsterås kommuns stora välfärdssatsning genom att utöka platser för både äldreomsorgen och förskolan. Under hösten är det dags för byggstart av det integrerade äldreboendet och förskolan på den välkända Solhemstomten i Mönsterås.

Mönsterås kommun och Vectura tecknar under dagen ett entreprenadavtal tillsammans med Peab. Efter att trepartsavtalet har tecknats kommer Vectura under hösten att driva projektet vidare med Peab som byggpartner med sikte på ett preliminärt tillträde under mars 2020.

- Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet och driva Solhemsprojektet vidare tillsammans med Mönsterås kommun. Det nära samarbetet har möjliggjort att vi tillsammans har hittat innovativa lösningar på hur en integrerad samhällsbyggnad kan skapa en brygga över generationsgränserna genom att förena kommunens äldreboende och förskola. Under hösten inleder vi projektets byggstart tillsammans med Peab vilket vi ser framemot, säger Susanne Ekblom, VD på Vectura Fastigheter.

- Solhemsprojektet är en oerhört viktig välfärdssatsning för Mönsterås kommun som vi är mycket stolta över. Jag är glad att arbetet går framåt som planerat och att samarbetet fungerar bra, säger Anders Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Om projektet

Omgivet av en rik och varierad utemiljö beläget i ett fint väderstreck kommer Mönsterås kommun att bedriva äldreboende och förskola om totalt 4 150 m2. Äldreboendets kommer bestå av två våningsplan indelat i fyra enheter med totalt 40 lägenheter och gemensam innegård. I byggnaden kommer även ett tillagningskök att byggas och kaféverksamhet planeras. Förskolan är en enplansbyggnad fördelat på fyra avdelningar med plats för totalt 80 barn. Barn och äldre i samma byggnad möjliggör gemensamma måltider och gemensamma utevistelser i trevliga miljöer.

KONTAKT

Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter
Skicka e-post till Susanne Ekblom

 

Isabell Andersson, kommunikatör Vectura fastigheter
Skicka e-post till Isabell Andersson

Publicerad 2018-09-05
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier