Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Byggnation av ny aktivitetspark i hamnen

Byggnation av ny aktivitetspark i hamnen

Skiss över aktivitetspark i hamnen

En grov skiss över hur aktivitetsparken kan se ut.

I november påbörjade Mönsterås kommun markarbetet till en aktivitetspark i anslutning till lastkajen i Mönsterås hamn. Ungefär hälften av den gräsparkering som ligger längs järnvägsspåret från lastkajen och upp mot bussgaraget kommer att bli en yta för aktiviteter riktade mot barn och ungdomar.

Aktivitetsparken har arbetats fram tillsammans med ungdomar i Mönsterås kommun. Syftet med parken är att barn och ungdomar ska få en trygg och säker plats att utöva aktiviteter som BMX-cykling, dans, inlines, klättring, kultur, skateboard med mera. Bilden ovan visar en skiss över hur området är tänkt att se ut.

Parken kommer att få en belysning med nattsänkning till klockan 22.00. Tanken är att en förening ska ta hand om skötseln av området i samarbete med Mönsterås kommun.

Den åkbara ytan kommer att bestå av lättviktsbetong. Åkattraktionerna kommer även de att bestå av betong. Det kommer att installeras en ”klättersten” med en höjd av cirka tre meter med fallskyddsmattor under. Och vid entrén in till parken anläggs en större sittplats som även kan användas som scen.

För mer information, kontakta Oscar Ekstam, föreningskonsulent, per telefon
0499-179 85 eller e-post.

Publicerad 2014-12-19
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier