Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Bikepark Långehäll färdigställd!

Bikepark Långehäll färdigställd!

Bikepark Långehäll från ovan Foto Nicklas Gräns

Ålems cykelklubb i samarbete med fritidskontoret har arbetat fram och färdigställt en så kallad bikepark i Långehälls friluftsområde, Blomstermåla. Byggnationen av området har kostat närmare en halv miljon kronor, samt en stor mängd ideella timmar och hjälp från kommunen gör att projektet uppskattas ha kostat närmare en miljon kronor i rent pengavärde. 

Området är cirka 1 hektar stort och är enligt Tommy Johansson, som är expert inom byggnation och utveckling av Mountainbike, ett av södra Sveriges mest unika områden för mountainbikecykling, om inte det mest unika just nu. Med attraktioner så som pumptrack, dirthopp och flowtrails. 

Cyklist i Bikepark Långehäll Foto Oscar Ekstam

 

– "Den här anläggningen är gjord för de allra minsta till de mest erfarna. Tillsammans med de

övriga fem mil cykelstigar som vi har gör det här hela konceptet unikt", säger Goran Markov i Ålems CK.

Området är beläget i Långehälls friluftsområde vid den så kallade "Predikstolen" som ligger vid elljusspåret, och är elljusspårets högsta punkt samt längst från start/spårcentral. Tillgång till området sker via cykel eller fot från spårcentralens parkering via den mindre skogsbilvägen i riktning Nord-Väst. Det är även möjligt att följa elljusspåret till och från Bikeparken. Området är belyst med LED-armaturer som möjliggör vistelse i skymning samt en trygg och säker väg till och från området.

OBSERVERA att området fortfarande är under utveckling! Ledmarkeringar, informationstavlor och offentliga toaletter/utedass är inte iordningställda ännu. Det är ett löpande arbete under våren och hösten 2020.

Läs mer om Långehälls friluftsområde och trivselregler här.

Byggnationen av Bikeparken har finansierats av EU-stöd via Jordbruksverket, kommunala bidragsmedel och många ideella timmar. 

Pumptrack i Bikepark Långehäll Foto Oscar Ekstam
Attraktioner som erbjuds i Bikeparken är: 

Pumptrack: En 150 meter lång hårdpackad och 1,5 meter bred bana med små böljande pucklar och doserade kurvor som går runt i en oval. Passar alla från de minsta till de största, från nybörjare till expert. 

Dirthopp: Tre olika hopplinjer med olika svårighetsgrad och med tre svårare hopp/dropp. Dessa linjer är till för avancerade åkare. De är uppdelade i tre olika svårighetgrader där den lägsta är för att lära sig hoppa, den mellersta för att kunna avancera i hopp-kunskap och den högsta är för enbart avancerade åkare som har god känsla att hantera cykeln i luften.

Flowtrails: Till och från ovan nämnda attraktioner finns det ett kringliggande nätverk med böljande stigar vilka likt attraktionerna ovan även är uppdelade i olika svårighetsgrader. De lättaste stigarna kan användas av alla, medan de svåraste är markerade och för de mer avancerade åkarna.  

Läs mer om Bikepark Långehälls trivselregler och mountainbikelederna i Långehälls friluftsområde här.

Publicerad 2020-03-26
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier