Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Biblioteket i Mönsterås försenas och kommer att stå klart kring årsskiftet

Biblioteket i Mönsterås försenas och kommer att stå klart kring årsskiftet

Carina Eskelin ovanpå flyttlådor

Carina Eskelin, biblioteks- och kulturchef, står inför uppgiften att tillsammans med personalen packa cirka 900 lådor med böcker. Dessa ska sedan fraktas över till nya biblioteket och packas upp inför invigningen.

Golvbetongen som lagts i byggnaden tar längre tid att torka ut än planerat. Ett faktum som gjort att man nu väljer att byta golvmaterial i stora delar av byggnaden. Förslaget innebär att det i den stora bokhallen läggs samma typ av stengolv som finns i entrén. För att få mer träkänsla i bokhallen finns förslag att nu även förse bokhyllorna med gavlar av trä istället för de plåtgavlar som fanns med i de ursprungliga planerna. I kontorsdelen och samlingslokalen är tanken att lägga oljade trägolv. 

Mätningar görs nu för att se när betonggolvet har torkat tillräckligt för att golvläggningen ska kunna ske. Målsättningen är att först lägga in golven i kontorsdelen som då kan tas i anspråk av bibliotekspersonalen när de flyttar ut från nuvarande lokaler. Även böckerna som packas i totalt 900 flyttkartonger kommer att transporteras över till nya biblioteket. Slutligen kommer stengolvet i bokhallen att läggas innan det är dags att plocka upp böckerna i de nya bokhyllorna. Förseningarna innebär att det nya biblioteket beräknas stå klart kring årsskiftet.

Gamla biblioteket kommer att börja renoveras när lokalerna tömts på böcker och övrig inredning.

Publicerad 2012-08-20
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier