Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Besök av Lars Idermark, VD för Södra

Besök av Lars Idermark, VD för Södra

Södras VD och koncernchef Lars Idermark besökte under tisdagen Mönsterås kommun samt Södras anläggningar i Mönsterås.

Lars Idermark, VD och koncernchef för Södra Cell

Lars Idermark tillträdde som koncernchef i maj och har ett gediget förflutet inom skogsägarrörelsen och affärsvärlden. Han är själv skogsägare och har tidigare varit styrelseledamot i Södras koncernstyrelse. Fram till i våras var han VD och koncernchef för PostNord (Posten i Sverige och Danmark) samt styrelseordförande i Swedbank.
 
- Det är väldigt bra att koncernchefen kommer ut och pratar med kommunledningen i samband med att han besöker verksamheten i Mönsterås. Södra är vårt största privata företag med sammantaget cirka 600 arbetstillfällen plus alla underentreprenörer. De betyder oerhört mycket för kommunen och hela regionen. Skogsindustrin är Sveriges viktigaste inkomstkälla, sett till nettoexporten.
- Det finns många viktiga gemensamma frågor att diskutera. Just nu är bland annat infrastrukturfrågorna aktuella.  Södra finns ju representerade här i Mönsterås med tre av sina fyra affärsområden: pappersmassa, sågade trävaror och energiproduktion, säger kommunalrådet Roland Åkesson i en kommentar.
 
Lars Idermark återkommer till Mönsterås under hösten och kommer då att träffa både näringslivsföreträdare och kommunanställda. Södra ägs av 51 000 skogsägare. Företaget omsätter 17 miljarder och har 3 800 anställda. Södra Cell i Mönsterås producerar 750 000 ton pappersmassa per år och är företagets största  massabruk.

Lars Idermark och Roland Åkesson i samtal
Publicerad 2013-08-20
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier