Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Även i mobilen - Viktigt Meddelande till Allmänheten

Även i mobilen - Viktigt Meddelande till Allmänheten

Bild om VMA i mobilen

SOS Alarm fick under 2013 i uppdrag av staten att upprätta ett kompletterande system för VMA – Viktigt meddelande till allmänheten.

Vid ett VMA blir man som invånare varnad via radio och tv samt i särskilda fall även via ljudsignal utomhus, den så kallade "Hesa Fredrik". SOS Alarm har nu fått i uppdrag att ta fram en teknisk plattform för att också kunna varna befolkningen via telefon genom ett röstmeddelande.
Det gör att en större del av befolkningen nu kommer att kunna nås om det uppstår en krissituation eller större händelse vilket också ökar säkerheten i samhället. Läs mer

Nya systemet i drift den 1 september 2014

Den första delen av det nya systemet lanseras den 1 september 2014. Man kommer då att kunna skicka ut varning via fast telefoni i form av ett röstmeddelande.

För att kunna utnyttja det nya kompletterande varningssystemet fullt ut genom att kunna positionera och varna via mobiltelefon behövs en lagändring i lagen om elektronisk kommunikation. Lagändringen är nödvändig för att kunna kunna lokalisera invånare med hjälp av mobiloperatörerna i händelse av ett VMA. En ansökan om lagändring har under hösten lämnats in.

Text om VMA i mobilen
Publicerad 2014-08-18
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier