Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Ändring av reglerna för kötid till barnomsorgen

Ändring av reglerna för kötid till barnomsorgen

Nu kan du ställa dig i kö för plats i barnomsorgen till förskola och fritidshem sex månader före ert behov börjar mot de fyra månader vi tidigare hade som gräns. Ändringen gör att du som förälder får bättre framförhållning samtidigt som det underlättar för våra förskolechefer att bättre kunna planera för förskolorna framåt i tiden och se vilka behov som finns. Du som förälder får erbjudande om plats inom fyra månader före er önskade placeringsstart och är helt i linje med Skollagen.

För att ansöka om plats ser vi helst att du använder dig av Barnomsorg via Webben (öppnas i nytt fönster). Där gör du själv enkelt allt från att ansöka om barnomsorg i förskola eller fritidshem, lägga in scheman och inkomstuppgifter till att avsluta en plats. Du får en bra överblick av ditt barns placering och skickar in nya uppgifter vid behov direkt i systemet till oss. När vi behandlat dina ärenden får du återkoppling direkt via e-post med beslut om det har godkänts eller inte.

Barnomsorg via Webben har vi haft i kommunen i ett år nu och det har till största del ersatt all hantering av pappersblanketter och traditionell postgång. Det har blivit vårt gemensamma bidrag till att spara på miljön!

Publicerad 2016-07-15
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier