Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Årets röjning av långgräs är igång

Årets röjning av långgräs är igång

Mönsterås motionsspår stig

Stig vid Mönsterås motionsspår

Nu har vi påbörjat årets gräsröjning av motionsspåren och elljusspåren i hela kommunen. I Mönsterås röjs först på 5-kilometersspåret och elljusspåret, och därefter 10-kilometersspåret. Löpytan/löparbanan på Mönsterås idrottsplats är skadad och kommer att repareras under kommande månad.

Spåren i Blomstermåla, Långehäll, röjs löpande under hela sommarhalvåret av Ålems Orienteringsklubb och Ålems Cykelklubb. Övriga orters elljusspår röjs givetvis också under juni-juli.

Klippningen av Nynäs fritidsområde, "Mudden", görs alltid efter midsommarhelgen, det vill säga denna vecka, samt i slutet av augusti. Klippningen runt frisbeegolfbanorna sköts av Mönsterås Frisbeeförening.

Varför vi väntar så länge med att klippa/röja?

Innan midsommar är gräset inne i sin kraftigaste växtfast för att sedan avta. I augusti brukar gräset inte växa så mycket mer så då slår vi gräset en sista gång innan höst och vintern.

 

Kommunens entreprenör har börjat slå övriga långgräsytor runt om i kommunen. Mer om hur kommunen klipper gräsmattor och långgräsytor hittar du under Parker och grönområden.

Publicerad 2015-06-22
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier