Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Årets pristagare i Hållbar utveckling

Årets pristagare i Hållbar utveckling

Dag Hansson, miljöhandläggare

Linnéuniversitetet delar varje år ut pris i Hållbar utveckling, i år går priset till Dag Hansson och Elin Voxberg. Dag Hansson är förutom student på Linnéuniversitetets miljöanalytikerprogram även miljöhandläggare i Mönsterås och Högsby kommun.

Motiveringen för priset är:

"Dag har under flera år varit en mycket aktiv och driven student som engagerar sig i hållbarhetsfrågor på universitetet. Han har arbetat aktivt för att få med sina studentkollegor i olika hållbarhetsevenemang, och gör frekvent inlägg på sin programsida med information till studenterna om olika hållbarhetsarrangemang runtom i Kalmar. Förutom sitt engagemang i den tidigare Kommittén för hållbar utveckling har Dag bland annat även varit med och arrangerat en ekomässa och filmvisning som del av universitetets temadag för hållbar utveckling. Han har även bidragit till nätverket och evenemanget "den Cirkulära garderoben", för att visa på vägar till en hållbar konsumtion av kläder och textil, tillsammans med ett flertal organisationer i Kalmar län."

- Jag är stolt och tycker det är kul med ett erkännande för att jag gjort ett bra arbete inom hållbar utveckling, säger Dag Hansson.

Den cirkulära garderoben

I Kalmar län samverkar en rad organisationer med målet att visa vägar till en konsumtion av kläder och textil där konsumenten sparar pengar, hälsa och jordens resurser.

Mer information om den cirkulära garderoben finns hos Länsstyrelsen i Kalmar län (öppnas i nytt fönster)

Publicerad 2016-12-07
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier