Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Näringsliv & arbete » Tillstånd och regler » Förebyggande brandskyddsarbete » Systematiskt Brandskyddsarbete

Systematiskt Brandskyddsarbete

Systematiskt brandskyddsarbete handlar om att ägare och verksamhetsutövare regelbundet ska kontrollera sitt brandskydd för att minimera riskerna och förebygga olyckor.

För att uppfylla de krav som finns i Lagen om Skydd mot olyckor bör ägare/verksamhetsutövare i alla byggnader/anläggningar bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete (SBA). SBA innebär att man i en organisation ska planera, utbilda, öva, dokumentera, kontrollera och göra uppföljning av brandskyddsarbetet. Det är viktigt att SBA är en del av vardagen i organisationen eftersom det är till för att skydda den enskilda individen men även byggnader och verksamheter.

På Brandskyddsföreningens hemsida kan du få tips och idéer hur ett Systematiskt Brandskyddsarbete kan struktereras upp. Det finns också enkla checklistor som kan underlätta det dagliga arbetet med SBA.

 

 

Läs de allmänna råden om Systematiskt Brandskyddsarbete från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap.

application/pdf Allmänna råd (244,50 kB)

Senast kontrollerad: 2018-03-19.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier