Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Näringsliv & arbete » Starta företag

Starta företag

Har du funderingar på att starta ett företag? 

Mönsterås kommun anordnar informationskvällar för dig som funderar på att starta företag. Du får då en övergripande information om ekonomi, marknadsföring, redovisning och skatter. 

Du kan även boka personlig rådgivning direkt.

Vi har ett mentorprogram där du som är blivande eller nystartad företagare, i Mönsterås kommun, kan få en mentor med erfarenhet av att göra affärer som stödjer dig i ditt nyföretagande. Vi som arrangerar detta mentorsprogram är Mönsterås Utvecklings AB, Ålems Sparbank och Häradssparbanken. Läs mer om MönsteråsMentorn.

Kontakta oss gärna om du är intresserad.

Att starta, driva eller utveckla en verksamhet kräver ibland anmälan, registrering och/eller tillstånd. Under rubriken Tillstånd/Anmälan i menyn till vänster finns information för olika verksamheter.

Senast kontrollerad: 2020-11-02.

Webbinarium - starta företag

Logo Verksamt

Företagsform, moms, bokföring och varumärke… Det är mycket att tänka på vid en företagsstart. Och vad händer om du blir sjuk eller vill vara föräldraledig?  

I webbinariet verksamt.se LIVE: Starta eget svarar experter från fem olika myndigheter på de vanligaste frågorna kring att starta företag. Ta del av information från myndighetsexperter från Skatteverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Bolagsverket samt Patent- och registreringsverket.

Webbinariet kommer att hållas den 18 november. Upplägget är flexibelt. Du kan delta under hela sändningen för att få en bra samlad bild, eller välja att bara delta under ett specifikt ämne. Du kan också se sändningen i efterhand.

Länk till mer information och anmälanhttps://www.verksamt.se/live

Informationsträffar Skatteverket

Ny företagare - Skatteverket hjälper dig på vägen!

Skatteverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar för dig som tänker starta eget företag eller är ny företagare.

Läs mer om informationsträffarna och anmälan på Skatteverkets hemsida.

Almi Företagspartner AB

Mönsterås kommun samarbetar med Almi Företagspartner. Oavsett vilken idé du har, eller vilken satsning du vill göra, kan du kontakta Almi. Det kan gälla att utveckla en tjänst eller produkt från idé till marknad, kapitalbehov inför en expansion eller tillväxt, köp eller start av företag eller en internationell satsning.

Läs mer på Almi Företagspartner AB:s hemsida.

Verksamt.se

Företagarsajten Verksamt.se

Företagarsajten Verksamt.se (öppnas i nytt fönster) är ett samarbete mellan myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera företag.

Eldrimner

Eldrimner är ett nationellt centrum för småskaligt mathantverk. Eldrimner hjälper dig som är mathantverkare - i starten såväl som i utvecklingen av företaget - genom rådgivning, kurser, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte.

Läs mer på Eldrimners hemsida.

 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier