Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kultur » Konst och hantverk

Konst och hantverk

Offentlig konst i Mönsterås kommun

Konst i det offentliga rummet medverkar till att skapa karaktär och sammanhang, ge estetiska upplevelser som kan vara rogivande, stimulerande och ger möjlighet till reflektion. Kommuner och landsting äger av tradition offentlig konst och konstsamlingar, de är sedan lång tid tillbaka viktiga aktörer som har köpt in konst både till de offentliga rummen och till sina verksamheter.

Syftet med kommunens konstinköp är att förbättra den offentliga miljön för allmänheten och skapa en bra arbetsmiljö för anställda i kommunen, att skapa identitet till platser samt väcka intresse för konst hos allmänhet och personal.

Har du frågor kring hanteringen av kommunens konst är du välkommen att kontakta oss på kulturkontoret, se nedan.

Konstnärer, hantverkare och föreningar

Flera aktiva konstnärer och konsthantverkare har sina ateljéer och verkstäder i Mönsterås kommun. Undermenyn Lokala konstnärer är tillfälligt dold i väntan på samtycke från berörda i samband med den nya dataskyddsförordningen GDPR.

Mönsterås konstförening och Slöjdföreningen Månsken är två lokala föreningar som är aktiva inom områdena konst och konsthantverk. Information om Månskens butik och andra besöksmål finns på sidan http://boka.visitmonsteras.se/sv/se-och-gora.

I Mönsterås kommuns evenemangskalender presenteras aktuella konstutställningar och andra arrangemang.

Minnesfond

Eva Müntzings Minnesfond används till stipendium eller stöd till personer med anknytning till Mönsterås kommun och tilldelas de som vill fördjupa sina kunskaper eller seriöst arbeta med konst eller konsthantverk. Stipendiet söks på hösten. För mer information kontakta Mönsterås konstförening.

KONTAKT

Kulturkontoret
Besöksadress: Norra Tingsgatan 5
Skicka e-post till: Kulturkontoret

Senast kontrollerad: 2020-06-24.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier