Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kultur » Historiska miljöer

Historiska miljöer

Mönsterås kommun har en spännande historia med flera historiska miljöer att upptäcka och lära mer om.

Längst inne i Lyckefjärden, i närheten av Hammarglo by, ligger Källarholmen. På holmen finns lämningar från 1300-talet av nio husgrunder och en bro som var 165 meter lång och 4 meter bred. Vem som planerade och byggde denna anläggning vet vi inte, holmen ruvar på många spännande hemligheter.

Gycklare i Kronobäcks klosterruin

Gycklare i Kronobäcks klosterruin

Söder om Mönsterås utmed den gamla kustvägen mot Timmernabben, finns Kronobäcks klosterkyrkoruin. Klostret byggdes av Johanniterorden i slutet av 1400-talet. Målsättningen var att här ta hand om sjuka människor. Idag arbetar kommunen tillsammans med många andra aktörer för att platsen skall bli mer känd och uppmärksammad, bland mönsteråsbor såväl som besökare i kommunen.

Mer om dessa historiska miljöer likväl som om gömda skatter, försvarstorn och mäktiga gods, kan du läsa i böckerna "Tusen år i Mönsterås kommun" och "Kronobäck - mötesplats då som nu". Böckerna finns att köpa på Mönsterås bibliotek och att låna på samtliga bibliotek i kommunen.

 

Senast kontrollerad: 2016-12-14.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier